ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Κωδικός σεμιναρίου: au-ep-sem-A03
Περιεχόμενο κύκλου:

Η διαχείριση μιας συλλογής-αντικειμένου-έργου τέχνης περιλαμβάνει και τα νομικά του ζητήματα (δανεισμός, αγορά, πώληση, έκθεση κ.α.) και τις νομικές αυτές εργασίες τις αναλαμβάνει αποκλειστικά ο επιμελητής/διαχειριστής της συλλογής.
Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο αφορά το Νομικό Καθεστώς στον Πολιτισμό και στοχεύει ώστε ο σπουδαστής να εκπαιδευτεί στις εσωτερικές ενέργειες του φορέα στα νομικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των αντικειμένων. Κάθε επαγγελματίας που διαχειρίζεται την πολιτιστική κληρονομιά είναι υπόλογος. Διδάσκεται η πρόβλεψη και η προετοιμασία σε νομικά ζητήματα. Έτσι, ο σπουδαστής θα μπορεί να είναι υποψιασμένος και να γνωρίζει τις διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπίσει παράνομες ενέργειες, να καταλήξει σε κατάλληλες συμφωνίες για τα αντικείμενα, να γνωρίζει τις συνέπειες και να αντιμετωπίζει ένα νομικό πρόβλημα πριν ακόμα εμφανιστεί. Τέλος, θα μπορεί να εξετάζει τα αντικείμενα σύμφωνα με τη Νομοθεσία.
Περιλαμβάνεται η σύνταξη νομικών κειμένων, όπως συμφωνητικά δωρεών, δανεισμού αντικειμένων, πιστοποιητικό επιστροφής αντικειμένου και όλες οι διαδικασίες για τη νομική κατοχύρωση και διευκρίνηση της νόμιμης ύπαρξης για ένα νέο ή υπάρχον αντικείμενο ή συλλογή για το φορέα ή τον ιδιώτη συλλέκτη.

Αριθμός σεμιναριακών μαθημάτων: 1
Έναρξη εγγραφών: έχουν ξεκινήσει
Επιλογές μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: 1
Εισηγητής: Στέλιος Πλάκας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Νομικά Ζητήματα στην Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

 

Δύο Μέθοδοι Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει μία από τις παρακάτω μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: τη Σύγχρονη ή την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση:

 

Α’ ΜΕΘΟΔΟΣ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση)

Ζωντανή διαδικτυακή παρακολούθηση.  Δεν απαιτείται καμία εργασία. Ο σπουδαστής λαμβάνει και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Προγραμματισμένα Τμήματα (επιλογή ενός τμήματος)

1η επιλογή) Σάββατο: 10 Φεβρουαρίου 2024- Ώρες: 11:00-14:00 (λήξη εγγραφών: 09/02)

2η επιλογή) Τετάρτη: 28 Φεβρουαρίου 2024-Ώρες: 17:30-20:30 (λήξη εγγραφών: 26/02)

τα τμήματα μπορεί να συμπληρωθούν νωρίτερα.

 

Β’ ΜΕΘΟΔΟΣ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση)

Την ημέρα έναρξης ο σπουδαστής λαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό του επιμορφωτικού σεμιναρίου και του δίνεται το περιθώριο επτά ημερών να μελετήσει το υλικό και μέχρι την έβδομη ημέρα να αποστείλει την άσκηση αξιολόγησης.

Στη διάρκεια των ημερών ο σπουδαστής εφόσον το θελήσει μπορεί να ζητήσει μία ημέρα κατά την οποία θα του απαντηθούν απορίες σχετικά με το σεμινάριο και την άσκηση αξιολόγησης.

Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο τρόπων επικοινωνίας: α) μέσω mails, β) με απευθείας σύνδεση μέσω messenger camera ή Skype.

Ο σπουδαστής αν επιλέξει να ολοκληρώσει την άσκηση αξιολόγησης θα λάβει «Βεβαίωση Επιμόρφωσης (με ώρες Επιμόρφωσης: 10)», αν επιλέξει να μην ολοκληρώσει την άσκηση αξιολόγησης θα λάβει «Βεβαίωση Παρακολούθησης».

Προγραμματισμένη ημερομηνία αποστολής σεμιναρίου

 Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 – (λήξη εγγραφών 26/02)

 

 

*Το σεμινάριο περιλαμβάνεται στον Κύκλο Επιμόρφωσης “Αρχές Μουσειολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, όπως και στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των “Μουσειακών Σπουδών 440 ωρών”, τα οποία αναγνωρίζονται ως προγράμματα σπουδών επιμόρφωσης και χορηγείται Πιστοποιητικό Αποδεδειγμένης Διάρκειας.


 

Δίδακτρα:

Χωρίς έκπτωση: 50 €

με την έκπτωση: 40 € (φοιτητές/ σπουδαστές, άνεργοι, Α.με.Α, πολύτεκνοι, όσοι έχουν παρακολουθήσει δύο Αυτόνομα Επιμορφωτικά Σεμινάρια ή έναν Κύκλο Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των Culture Webinars)

Προσφορά για την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: 35 €

 

Χορηγείται: Βεβαίωση Επιμόρφωσης προς κάθε νόμιμη χρήση.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Email
Print
WhatsApp

Copyright © 2020 | culture webinars | All rights reserved

Κατασκευή ιστοσελίδων: ODIN

Σύντομα θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη της εγγραφής σας!