ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Κωδικός σεμιναρίου: au-ep-sem-A01
Περιεχόμενο κύκλου:

Διδάσκονται οι ερμηνευτικές προσεγγίσεις των συλλογών και των αντικειμένων σύμφωνα με τις αρχές έρευνας της μουσειολογίας στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πιο συγκεκριμένα αναλύονται οι τρόποι όπου η μουσειολογία μελετάει τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις (κώδικες, νοήματα, σημασίες, αξίες, ιδεολογίες, μηνύματα, συμβολισμοί) των αντικειμένων και των συλλογών οι οποίες είναι χρήσιμες για την πορεία στην διαχείριση τους, όπως στην έκθεση, τεκμηρίωση, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκτίμηση έργων τέχνης και όλες τις λειτουργίες των αντικειμένων. Για τη μελέτη και την έρευνα των αντικειμένων είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστούν οι τρόποι με τους οποίους εξετάζουμε τον υλικό και άυλο πολιτισμό σε ερμηνευτικό επίπεδο, για να οδηγηθούμε στην κατανόηση, επεξεργασία και στη λειτουργία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αριθμός σεμιναριακών μαθημάτων: 1
Έναρξη εγγραφών: Έχουν ξεκινήσει
Επιλογές μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: 2
Εισηγητής: Στέλιος Πλάκας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

Δύο Μέθοδοι Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει μία από τις παρακάτω μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: τη Σύγχρονη ή την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση:

 

Α’ ΜΕΘΟΔΟΣ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση)

Ζωντανή διαδικτυακή παρακολούθηση.  Δεν απαιτείται καμία εργασία. Ο σπουδαστής λαμβάνει και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Προγραμματισμένα τμήματα για τη Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση:

1η επιλογή: Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, 17:30-20:30 (εγγραφή μέχρι 12/9)

2η επιλογή: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023: 11:00-14:00 (εγγραφή μέχρι 6/10)

*Τα τμήματα μπορεί να συμπληρωθούν νωρίτερα

 

Β’ ΜΕΘΟΔΟΣ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση)

Την ημέρα έναρξης ο σπουδαστής λαμβάνει το εκπαιδευτικό υλικό του επιμορφωτικού σεμιναρίου και του δίνεται το περιθώριο επτά ημερών να μελετήσει το υλικό και μέχρι την έβδομη ημέρα να αποστείλει την άσκηση αξιολόγησης.

Στη διάρκεια των ημερών ο σπουδαστής εφόσον το θελήσει μπορεί να ζητήσει μία ημέρα κατά την οποία θα του απαντηθούν απορίες σχετικά με το σεμινάριο και την άσκηση αξιολόγησης.

Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο τρόπων επικοινωνίας: α) μέσω mails, β) με απευθείας σύνδεση μέσω messenger camera ή Skype.

Ο σπουδαστής αν επιλέξει να ολοκληρώσει την άσκηση αξιολόγησης θα λάβει «Βεβαίωση Επιμόρφωσης (με ώρες Επιμόρφωσης: 10)», αν επιλέξει να μην ολοκληρώσει την άσκηση αξιολόγησης θα λάβει «Βεβαίωση Παρακολούθησης».

Ημερομηνίες αποστολής του σεμιναρίου για την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση (επιλογή μίας ημερομηνίας)

1η επιλογή: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023  (λήξη εγγραφών: 11/9)

2η επιλογή: Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2023 (λήξη εγγραφής: 6/10)

 

 

*Το σεμινάριο περιλαμβάνεται στον Κύκλο Επιμόρφωσης Αρχές Μουσειολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως και στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Μουσειακών Σπουδών, τα οποία αναγνωρίζονται ως προγράμματα σπουδών επιμόρφωσης και χορηγείται Πιστοποιητικό Αποδεδειγμένης Διάρκειας.Δίδακτρα:

Δίδακτρα

Χωρίς έκπτωση: 50 €

με την έκπτωση: 40 € (φοιτητές/ σπουδαστές, άνεργοι, Α.με.Α, πολύτεκνοι, όσοι έχουν παρακολουθήσει δύο Αυτόνομα Επιμορφωτικά Σεμινάρια ή έναν Κύκλο Επιμορφωτικού Σεμιναρίου των Culture Webinars)

Προσφορά για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση: 30 €

 

Χορηγείται: Βεβαίωση Επιμόρφωσης

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skype
Email
Print
WhatsApp

Copyright © 2020 | culture webinars | All rights reserved

Κατασκευή ιστοσελίδων: ODIN

Σύντομα θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη της εγγραφής σας!